Tuesday, 11 April 2017 10:30

Στους δρόμους σήμερα οι δάσκαλοι

Written by 

Με σκοπό να απαιτήσει την αναστολή της εφαρμογής της νομοθεσίας για το Νέο Σχέδιο Διορισμών στην εκπαίδευση, μέχρι να επανεξεταστεί κατάλληλα και να διορθωθεί, καθώς και την υιοθέτηση του καθεστώτος αορίστου χρόνου και στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, η ΠΟΕΔ διοργανώνει σήμερα Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017, στις 11 π.μ., εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι δάσκαλοι θα επιδώσουν σχετικό υπόμνημα στον υπουργό και ακολούθως θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα επιδοθεί, επίσης, σχετικό υπόμνημα προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΠΟΕΔ.
Μιλώντας χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, είπε πως η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας αποτελεί τη συνέχεια των προσπαθειών της ΠΟΕΔ σχετικά με την αναγνώριση του καθεστώτος αορίστου χρόνου για τους συμβασιούχους έκτακτους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα. Η ΠΟΕΔ, όπως είπε θεωρεί ότι το καθεστώς αορίστου χρόνου και η διαφαινόμενη αναγνώριση αυτού του καθεστώτος, εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα διορισμών όπως έχει ψηφιστεί, θα επιφέρει κοινωνικές και εκπαιδευτικές παρενέργειες το αμέσως επόμενο διάστημα. Έτσι στέλλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι το νέο σύστημα διορισμών πρέπει να ξαναμπεί στο μικροσκόπιο της Βουλής, για να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις επί της νομοθεσίας οι οποίες να διασφαλίζουν τους εκπαιδευτικούς με 30μηνη υπηρεσία.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΕΣ – ΒΓΕΣ.
Ο κ. Φυλακτού, πρόσθεσε ότι από τις συζητήσεις στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής διαφάνηκε ότι και οι τροποποιήσεις από το υπουργείο Παιδείας που προτείνονται στο νομοσχέδιο έχουν συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η μετάθεση του χρονοδιαγράμματος υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους, η οποία ήταν καθορισμένη για τις 31 Αυγούστου του 2017 και αυτή τη στιγμή μετατίθεται στις 31 Μαΐου. Αυτή η αλλαγή, όπως είπε θα δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε και στα δειγματικά δοκίμια των εξετάσεων των εκπαιδευτικών τα οποία θα αναρτούσε το υπουργείο στον Σεπτέμβριο του 2016, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Έτσι, συνέχισε, φαίνεται ότι οι εξετάσεις δεν μπορούν να γίνουν τον Οκτώβριο. Την ίδια ώρα, ο κ. Φυλακτού, έκανε λόγο για ένα σύστημα μπες βγες το οποίο δημιουργείται με τους έκτακτους διορισμούς αφού κάποιοι εκπαιδευτικοί θα εργάζονται για μία διετία ή για μία τετραετία και στη συνέχεια θα υπάρχει το ενδεχόμενο να φεύγουν για να έρθουν άλλοι.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
Είπε ακόμα ότι στην καλύτερη περίπτωση το νομοσχέδιο με τις τροποποιήσεις θα πάει στην Ολομέλεια στις 28 Απριλίου και κάλεσε, τέλος, τη Βουλή και τα κόμματα να ξαναδούν με κάθε λεπτομέρεια, πολλή σοβαρότητα και υπευθυνότητα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που καθορίζει ένα νέο σύστημα διορισμών. Η ΠΟΕΔ καλεί τους βουλευτές να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του, εάν δεν γίνουν εκείνες οι αλλαγές που θα διασφαλίζουν ότι η μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο θα είναι ομαλή, δεν θα αδικεί κανένα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει επί σειρά ετών το σύστημα και δεν θα αδικεί στο τέλος της ημέρας το εκπαιδευτικό σύστημα και τα ίδια τα παιδιά.

ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.
Την κίνηση της ΠΟΕΔ να διοργανώσει κινητοποιήσεις σε μη εργάσιμο χρόνο, επικροτεί η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης. Οι οργανωμένοι γονείς με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή αποτρέπει έτσι την ταλαιπωρία χιλιάδων γονιών και μαθητών καθώς επίσης και την απώλεια εκπαιδευτικού χρόνου.

Read 7945 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Sport Day