Tuesday, 18 April 2017 11:11

ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ: Υπηρεσίες για όλα τα γούστα

Written by  ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Άμεσα και γρήγορα επιχειρούν να γίνουν τα κυπριακά ταχυδρομεία εξυπηρετώντας το κοινό στο «άψε σβήσε» με σωρεία υπηρεσιών που προσφέρουν. Κλειδί της επιτυχίας είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας. Η Διεύθυνση του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών έχει επενδύσει πολλά στο προσωπικό, στην τεχνολογία και στις νέες υπηρεσίες.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Αρχικά, εδώ και χρόνια, λειτουργεί η ταχυδρομική σχολή, μέσα από την οποία δίνονται τα εφόδια στους εργαζόμενους να εκπαιδευτούν και να γίνουν καλύτεροι στη δουλειά που προσφέρουν. Στο Κέντρο Διαλογής Αλληλογραφίας (ΚΕΔΑ) όπου στεγάζεται η ταχυδρομική σχολή, κάθε χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται τουλάχιστον μία φορά για ένα νέο προϊόν, μια υπηρεσία, ή τους παραδίδονται μαθήματα διαχείρισης χρόνου και διαχείρισης πελατών.
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει βοηθήσει το Τμήμα να αξιοποιήσει και να αποκτήσει νέες υπηρεσίες. Η υπηρεσία Parcel24 δίνει τη δυνατότητα στον παραλήπτη ενός ταχυδρομικού αντικειμένου να το παραλάβει ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας του ταχυδρομικού γραφείου, σε χρόνο που εκείνος θα επιλέξει, μέσα σε 72 ώρες από την ειδοποίηση άφιξης που θα λάβει στο κινητό του. Ο πελάτης μπορεί να λάβει δηλαδή το δέμα του οποιαδήποτε ώρα εντός της ημέρας, ακόμα και τα ξημερώματα, από τις θυρίδες που είναι εγκατεστημένες στα επαρχιακά ταχυδρομεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία προσφέρεται για αντικείμενα που δεν υπόκεινται σε τελωνειακούς δασμούς ή άλλα τέλη.
POST EXPRESS. Η υπηρεσία Post Express σου δίνει την ευχέρεια αποστολής και παράδοσης στον παραλήπτη φακέλου ή αντικειμένου αυθημερόν. Σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πέραν των 60 σημείων εξυπηρέτησης σε όλη την Κύπρο, με καθημερινή ανταπόκριση σε 82 κοινότητες της υπαίθρου, ανταγωνιστικές τιμές, πλήρη ιχνηλάτηση από την ιστοσελίδα καθώς και ειδοποίηση με SMS στον αποστολέα και στον παραλήπτη, η υπηρεσία PostExpress αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή. Η υπηρεσία διακινεί αντικείμενα μέχρι 30 κιλά τα οποία αποστέλλονται από οποιοδήποτε Ταχυδρομικό Γραφείο και μπορoύν να παραληφθούν είτε από Ταχυδρομικό Γραφείο είτε από σημείο εξυπηρέτησης της εταιρείας Kronos Express.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Η υπηρεσία QuickPost προσφέρει αναβαθμισμένα προϊόντα ταχυμεταφορών εξωτερικού, καθορισμένου χρόνου παράδοσης. Το ενιαίο και αξιόπιστο δίκτυο της υπηρεσίας διασφαλίζει την μεταφορά αντικειμένων με ταχύτητα και ασφάλεια σε πάνω από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο με το προϊόν QuickPost Express. Στις περιπτώσεις που η ώρα παράδοσης είναι κρίσιμος παράγοντας, προσφέρεται η δυνατότητα παράδοσης του αντικειμένου πριν τις 9.00 το πρωί ή πριν από τις 12.00 το μεσημέρι, σε τοπικές ώρες, σε επιλεγμένες χώρες με τα προϊόντα QuickPost Express 9.00 και QuickPost Express 12.00 αντίστοιχα.
EMS DATAPOST. Αναφορικά με την υπηρεσία EMS Datapost, είναι ιδανική για την αποστολή εγγράφων, αλληλογραφίας, εμπορευμάτων και δειγμάτων με ταχύτητα και ασφάλεια, σε πολύ οικονομικές τιμές. Τα αντικείμενα τυγχάνουν ειδικής διαχείρισης και έχουν άμεση προτεραιότητα τόσο κατά την προώθηση τους όσο και κατά τον εκτελωνισμό και παράδοσή τους ενώ διαβιβάζονται με ειδικές αποστολές σε περισσότερες από 128 χώρες. Τα αντικείμενα παραδίδονται στη διεύθυνση του παραλήπτη, όπως αυτή αναγράφεται στο Συνοδευτικό Δελτίο Ταχυμεταφοράς, εντός 48 εργάσιμων ωρών από την ημέρα άφιξής τους στη χώρα προορισμού, ανάλογα με την ημέρα και ώρα άφιξης και νοουμένου ότι δεν υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο. Η υπηρεσία EMS Datapost παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού και ανίχνευσης του αντικειμένου (IPS-Track & Trace), σε όλη την πορεία του από την ταχυδρόμηση μέχρι την παραλαβή του από τον παραλήπτη.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. Τα κυπριακά ταχυδρομεία διαθέτουν επίσης και υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πρόσωπα να αποστείλουν ή να παραλάβουν χρήματα, χρησιμοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο των ταχυδρομείων και των αντιπροσώπων τους, μέσω του παγκόσμιου δικτύου της MoneyGram που εκτείνεται σε 196 χώρες με 284.000 σημεία εξυπηρέτησης. Η διαδικασία είναι γρήγορη και απλή και ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο. Σε 10 λεπτά το χρήματα είναι διαθέσιμα να παραληφθούν στη χώρα προορισμού. Η MoneyGram προσφέρει ανταγωνιστικά τέλη εξυπηρέτησης και τιμές συναλλάγματος για πληρωμή σε άλλο νόμισμα εκτός από ευρώ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι και το προσωπικό – εταιρικό γραμματόσημο. Είναι ουσιαστικά ένα διπλό γραμματόσημο. Το ένα αποτελεί το «επίσημο» γραμματόσημο με απεικόνιση και ονομαστική αξία ενώ το άλλο είναι κενό και στο οποίο μπορεί κάποιος να εκτυπώσει φωτογραφία της επιλογής του, διαφημιστικό ή προωθητικό μήνυμα σύμφωνα πάντα με τους όρους παροχής της υπηρεσίας. Οι απεικονίσεις και οι ονομαστικές αξίες είναι επιλεγμένες ώστε να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πελατολογίου.

Read 6295 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Sport Day