Friday, 16 June 2017 10:33

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Καδής και ΠΟΕΔ

Written by 

Δεν τα βρήκαν υπουργός Παιδείας και δάσκαλοι. Χθες η ΠΟΕΔ πραγματοποίησε τη δεύτερη και τελευταία προς το παρόν απεργία της σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Λεμεσού και της Πάφου, ενώ συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν και με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, με τον οποίο απλά συμφώνησαν ότι διαφωνούν στο θέμα της διαχείρισης των εκπαιδευτικών με άνω των 30 μηνών υπηρεσία. Την ίδια ώρα, η ΟΕΛΜΕΚ πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρία της νέας της Γραμματείας, κατά την οποία αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή στον υπουργό με την οποία θίγουν συγκεκριμένα ζητήματα και ζητούν συνάντηση μαζί του.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Απόστολος Αποστολίδης ανέφερε ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα απαντηθεί εκάστη επιστολή από τις 300 περίπου που έχουν φθάσει τον Ιανουάριο στο γραφείο του από εκπαιδευτικούς που επηρεάζονται από τους νέους κανονισμούς τους οποίους ψήφισε η Βουλή. Περαιτέρω, είπε ότι κατά τη συνάντηση «διατυπώθηκε ακόμη μία φορά η διαφωνία στον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο χειρίζεται το ζήτημα του καθεστώτος του αορίστου χρόνου και ποιοι το δικαιούνται». Εξήγησε ότι ο κ. Καδής επικαλέστηκε την σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ η ΠΟΕΔ επικαλείται ότι η εξέλιξη σε αυτά τα νομικά ζητήματα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν υπηρεσία 30 μηνών, σε όποιο στάτους κι αν είναι δικαιούνται να πάρουν το στάτους του αορίστου χρόνου, εκεί όπου εργάζονται, είτε είναι αντικαταστάτες είτε είναι συμβασιούχοι.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ.
Την ίδια ώρα έξω από το υπουργείο μαζεύτηκαν δεκάδες εκπαιδευτικοί οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Είμαστε στην Κύπρο του 2017. Φτάνει αδικίες στη νέα τη νέα γενιά», «Ζητούμε αορίστου και στην παιδεία, διασφαλίστε όλους όσοι έχουν υπηρεσία», «Καιρός να μας ακούσετε εσείς στα υπουργεία, όλα αυτά που κάνετε πλήττουν την παιδεία», «30 μήνες τώρα στις τάξεις, στα θρανία και εσείς τους οδηγείτε στην ανεργία» και «Δεν είμαστε ικέτες, αλλά παιδαγωγοί, να πάρετε το θέμα πίσω στη Βουλή».

«ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ».
Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτήρισε εκ νέου αχρείαστη την ταλαιπωρία και την αναστάτωση που προκαλεί η ΠΟΕΔ με τις απεργίες της. Επανέλαβε επίσης ότι το αίτημα της ΠΟΕΔ δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, αφού αυτό συγκρούεται με τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της Βουλής και με γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας. Τέλος, κάλεσε την Οργάνωση σε συμπόρευση.

ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΟΕΛΜΕΚ.
Στο μεταξύ, την πρώτη συνεδρία της πραγματοποίησε χθες και η νέα Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ. Σε δηλώσεις του στην «Α» ο νέος Γεν. Γραμματέας της Οργάνωσης Κώστας Χατζησάββας ανέφερε ότι αποφασίστηκε όπως αποστείλουν επιστολή στον υπουργό ζητώντας του συνάντηση για να συζητήσουν τις καυτές πατάτες της μέσης εκπαίδευσης όπως είναι: οι ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς, η εργασιακή διασφάλιση των εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων όπως της τέχνης, των γλωσσών ή της πληροφορικής, που ενδεχομένως να μην διοριστούν λόγω του ΝΩΠ, ενώ θα θέσουν και το ζήτημα διασφάλισης των αντικαταστατών εκπαιδευτικών με 30μηνη υπηρεσία στη μέση εκπαίδευση. Η ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε επίσης όπως συναντηθεί με την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ για συζήτηση του θέματος των 30μηνων εκπαιδευτικών και των επόμενων βημάτων που θα μπορούσαν να γίνουν από κοινού. Τέλος η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει τη στήριξη της προς τις δικαστικές προσφυγές των δασκάλων με 30μηνη υπηρεσία, ενώ προειδοποιεί ότι το ΚΔΣ της Οργάνωσης θα επανεξετάσει το θέμα και θα λάβει νέες αποφάσεις, υπό το φως και των όποιων νέων δεδομένων, χωρίς να αποκλείεται η λήψη μέτρων.

Read 4069 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Sport Day