Friday, 21 April 2017 12:51

Ξεσπαθώνει κατά του Οδυσσέα

Written by  ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

Σφοδρή επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή και της Ειρήνης Χαραλαμπίδου εξαπέλυσε χθες ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, με αφορμή την στοχευμένη έρευνα κατά του στελέχους του κόμματος, Σάββιας Ορφανίδου. Η κ. Ορφανίδου είναι δημόσιος υπάλληλος και στέλεχος του ΔΗΣΥ παρά την απαγόρευση από την σχετική νομοθεσία του 2015. Σύμφωνα με τον νόμο δημόσιος υπάλληλο με κλίμακα Α7 και άνω πρέπει να έχει την άδεια της ΕΔΥ για να δικαιούται να είναι κομματικό στέλεχος. Ωστόσο η διπλή ερμηνεία του νόμου (όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις Γενικού Ελεγκτή και Υπουργού Οικονομικών), έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες παρόμοιες περιπτώσεις να μένουν μετέωρες.

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ.
Ο κ. Τορναρίτης κατηγόρησε χθες τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου ότι συμπεριφέρονται ως συγκοινωνούντα δοχεία. Εξέφρασε την άποψη ότι πλέον ο σοβαρός θεσμός του Γενικού Ελεγκτή έχει μετατραπεί σε επιτελείο σπίλωσης ανθρώπων. Αν κάποιος, είπε χαρακτηριστικά, ερευνήσει όλα τα θέματα που έχει θέσει η κυρία Χαραλαμπίδου, θα διαπιστώσει πως αυτά υποστηρίζονται από τον κύριο Ελεγκτή και αντιστρόφως ανάλογα. «Να πούμε την αλήθεια στους πολίτες, τις κοροϊδίες δεν τις αποδέχονται πλέον οι πολίτες. Η κυρία Χαραλαμπίδου και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αλληλοϋποστηρίζονται για να βγάζουν θέματα στη δημοσιότητα και όλοι στο τέλος της ημέρας κρινόμαστε από τους πολίτες». Και ο κ. Τορναρίτης συνέχισε: Καλά, η κυρία Χαραλαμπίδου έστειλε τη συγκεκριμένη η επιστολή στον κύριο Ελεγκτή, αλλά ο κύριος Ελεγκτής δεν γνωρίζει ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν τέτοιου είδους περιπτώσεις κατά δεκάδες, πολύ σοβαρότερες, από ένα απλό λειτουργό ενός υπουργείου, όπως η κυρία Ορφανίδου;

ΕΡΩΤΗΜΑ.
Ο κ. Τορναρίτης διερωτάται επίσης: «Γιατί άραγε ο κύριος Ελεγκτής δεν λειτούργησε ως έπρεπε υπερασπιζόμενος το δημόσιο συμφέρον και να αποστείλει αμέσως επιστολές σε όλα τα κόμματα, ζητώντας τους να συμμορφωθούν, όπως έπραξε στην περίπτωση επιδόματος οδηγού του κυρίου Περδίκη και αμέσως προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των υπολοίπων που παίρνουν επίδομα οδηγού; Γιατί ο κύριος Οδυσσέας Μιχαηλίδης στη μία περίπτωση ενήργησε με τον Α’ τρόπο και στην άλλη με το Β’;» Διερωτήθηκε επίσης ποιος είναι ο λόγος που έχει στοχοποιηθεί η κυρία Ορφανίδου από την κυρία Χαραλαμπίδου η οποία, όπως είπε, παίρνει τη ρεβάνς από προεκλογική κόντρα;

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Όλοι σημείωσε ο κ. Τορναρίτης, προεξάρχοντος του κυρίου Ελεγκτή, γνώριζα ότι για δεκαετίες δημόσιοι υπάλληλοι με μεγαλύτερες κλίμακες από αυτή της Σάβιας Ορφανίδου συμμετέχουν στα κόμματα. «Την ώρα που έλαβε την συγκεκριμένη καταγγελία, όφειλε να απευθυνθεί υπερασπιζόμενος τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, είτε δημόσια, είτε σε όλα τα κόμματα και να τους πει, κύριοι αυτά που γνωρίζατε να τα ξεχάσετε». Η πατρίδα μας κατέληξε ο Νίκος Τορναρίτης ταράζεται από σοβαρότερα θέματα. Θα ήταν καλό για να εφαρμοστεί πλήρως και η νομοθεσία, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε κόμματα, άμεσα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ.
Για ολίσθημα του πολιτικού λόγου και αήθη επίθεση εναντίον της και του Γενικού Ελεγκτή από το Νίκο Τορναρίτη, έκανε λόγο η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε σε έλλειψη επιχειρημάτων και διερωτήθηκε πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος υποβάθμισε σε επίπεδο καφενείου και κουτσομπολιού ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Εξέφρασε τη θλίψη της για όσα ανέφερε ο κ. Τορναρίτης και υπεραμύνθηκε του έργου του Γενικού Ελεγκτή και του δικαιώματος άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου από πλευράς των κομμάτων, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογες καταγγελίες γίνονταν ανέκαθεν και αναδείκνυαν διαπλοκή και σκάνδαλα. Απαντώντας στον κ. Τορναρίτη για την αναφορά σε συγκοινωνούντα δοχεία, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι : «Ναι υπάρχει συνεργασία δύο έντιμων ανθρώπων που προσπαθούν για το καλύτερο στον τόπο τους που διαβρώθηκε από τη διαφθορά».

Read 6966 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Sport Day