Monday, 15 May 2017 10:35

Επίθεση Χριστόφια σε Νικόλα, με θέσεις… Τάσσου

Written by 

Για κατά συρροή διασπορά ψεμάτων, κατηγόρησε χθες με γραπτή δήλωση του ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο, υποδεικνύοντας του ότι «όποιος ξεστομίζει ψέμα κατά συρροή τελικά το πιστεύει». Επιπρόσθετα κάλεσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο, να μελετήσει τις θέσεις και προτάσεις που κατά καιρούς υπέβαλε και υποστήριξε ο ίδιος ο πατέρας του Τάσσος Παπαδόπουλος στο κυπριακό και θέτει το προσωπικό του αρχείο, που όπως αναφέρει, περιλαμβάνει και αλληλογραφία με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, στη διάθεση του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου «για γνώση και ενημέρωση».
Αφορμή για τη δήλωση του τέως προέδρου έδωσε, όπως αναφέρει, το επαναλαμβανόμενο από πλευράς ΔΗΚΟ τροπάρι για τα τελευταία εννιά χρόνια διακυβέρνησης (5 Χριστόφια και 4 Αναστασιάδη) για να «ασκήσουν κριτική σ’ ότι αφορά στην αποδοχή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που περιλαμβάνει και την εκ περιτροπής προεδρία, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν ανάθεμα».
Ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρει πως, ως φίλος και στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου οφείλει να θυμίσει στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ «ότι ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος επαναβεβαίωσε τον στρατηγικό στόχο της πλευράς μας για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μέσα από τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006» και ότι μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν ήταν «ο ίδιος ο Τάσσος Παπαδόπουλος που επεξεργάστηκε και προώθησε γραπτώς στα Ηνωμένα Έθνη σειρά μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης». «Αν ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μπει στον κόπο να μελετήσει τί ακριβώς προτάθηκε εκείνη την περίοδο από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόφιας, θα εκπλαγεί από το πόσο προχωρημένες ήταν οι προτάσεις που δόθηκαν τότε, ενώ το ίδιο προχωρημένα υπήρξαν και τα μέτρα υπέρ της τουρκοκυπριακής κοινότητας τα οποία προώθησε και επικύρωσε με απόφαση του Υπουργικού του Συμβουλίου ο Τάσσος Παπαδόπουλος».
ΥΠΕΡ ΔΔΟ ΚΑΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ Ο ΤΑΣΣΟΣ
Ο τέως πρόεδρος παραθέτει επίσης με στοιχεία και ημερομηνίες, αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου υπέρ της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αλλά και σφοδρής κριτικής που αυτός ασκούσε σε όσους απέρριπταν την ΔΔΟ και ανάμεσα σε άλλα υπενθυμίζει επιστολή του κ. Τάσσου Παδόπουλου προς τον Κόφι Ανάν, (ημ. 7 Ιουνίου 2004) στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, «δράττομαι της ευκαιρίας αυτής να τονίσω εμφαντικά, για μια ακόμη φορά, εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς, τη δέσμευση του λαού μου, καθώς και τη δική μου ισχυρή προσωπική δέσμευση, υπέρ μιας λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας». Τέλος ο τέως πρόεδρος Δ. Χριστόφιας υποδεικνύει στον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι σε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στις 10 Νοεμβρίου του 2008, η οποία συζητούσε τις προτάσεις Χριστόφια για την εκ περιτροπής προεδρία, ο Τάσσος Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει έγγραφο δικό μας γι’ αυτό το θέμα από το 1972, και ενώπιον του Σώματος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Να μου επιτρέψετε να πω, χωρίς να προσπαθώ να πατρονάρω, είναι βελτίωση η δική σας πρόταση ότι τούτο θα ισχύει μόνο τη δεύτερη Κυριακή. Είναι καλύτερο από αυτό που είχε προταθεί προηγουμένως…».
ΓΙΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΙΛΑ ΤΟ ΔΗΚΟ
Στην γραπτή δήλωση Χριστόφια απάντησε με ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο για «πανικόβλητη και εν πολλοίς ασυνάρτητη επίθεση στον Νικόλα Παπαδόπουλο». «Επικαλούμενος διαστρεβλωτικά και αποσπασματικά τον Τάσσο Παπαδόπουλο, αναφέρει το ΔΗΚΟ, ο κ. Χριστόφιας προσπαθεί να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική που δεν ήταν άλλη από την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν και τις «γενναιόδωρες προσφορές» προς την τουρκική πλευρά». Το ΔΗΚΟ κάλεσε τον κ. Χριστόφια «αντί να διαστρεβλώνει την ιστορία και τα γεγονότα, να απαντήσει επιτέλους στον κυπριακό λαό, γιατί παραβίασε τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, κάνοντας "γενναιόδωρες προσφορές" στην τουρκική πλευρά και αποδεχόμενος, μεταξύ άλλων, την εκ περιτροπής προεδρία και τις 4 ελευθερίες στους Τούρκους υπηκόους;». Τέλος αφού σημειώνει ότι «ο κ. Χριστόφιας φέρει τεράστια ευθύνη για την απομάκρυνση από μια σωστή λύση, για την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την αναβάθμιση του κατοχικού ψευδοκράτους και ασφαλώς, για την καταστροφή της κυπριακής Οικονομίας» τον καλεί αντί να διαστρεβλώνει τον Τάσσο Παπαδόπουλο, να κάνει επιτέλους την αυτοκριτική του.

Read 4619 times

1 comment

  • Comment Link Ai Em Saturday, 20 May 2017 14:26 posted by Ai Em

    Δυστυχώς οι αστοχίες του Χριστόφια επί προεδρίας του χρησιμοποιούνται και σήμερα με γκαιμπελίστικη μαεστρία από τις ηγεσίες των δεξιών και ακραίων εθνικιστικών κομμάτων και κομματιδίων για να τον παρουσιάζουν ως αναξιόπιστο, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του αναγνώστη για να μη βλέπει τις αδιάψευστες αλήθειες στις οποίες αναφέρεται.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Sport Day